Megközelítés

megkozelites

Börzsönyliget a Dunakanyar és a Börzsöny találkozásánál, a Duna – Ipoly Nemzeti Parkban, festői környezetben helyezkedik el. A közigazgatásilag Kismaroshoz tartozó Börzsönyliget – köszönhetően a központi elhelyezkedésének és infrastruktúrájának – nagyon könnyen megközelíthető.

A Budapest M0-ás körgyűrűjétől kevesebb mint félórás autózással, motorozással gyorsan elérhető. Az M2-es út 47-es km-nél kell a 12-es főút felé Szob irányába letérni, Kismaroson belül pedig jobbra, Szokolya felé lekanyarodni. Ettől az elágazástól 2,5 kilométert haladva, közvetlenül a Szokolyai ú tjobboldalán  találhatóak a Börzsönyliget Vendégházak. Elsőként a hatalmas terasszal, kerttel, és saját patak parttal rendelkező „Nagyház”, majd ennek közvetlen szomszédságában, kertkapcsolattal a „Kisház”, majd innen megközelítőleg 200 méterre, szintén önálló patak parttal a „Patakparti ház”.

A Budapestet Szobbal összekötő, a Duna bal partján húzódó kerékpárút, a Budapest-Vác-Szob vonalhoz csatlakozó Kismaros-Királyrét erdei kisvasút, a jól szervezett helyi- és helyközi buszközlekedés, a Duna hajózási útvonalának közelsége (Nagymaros / Visegrád komp illetve a Budapest-Szentendre-Nagymaros személyhajó) és a turistaútvonalak kiterjedt hálózata a könnyű megközelíthetőségen kívül számtalan sportolási és kikapcsolódási lehetőséget is kínál. Tekintse meg a kijelölt börzsönyi turistaútvonalakat!

Vendégházaink kisvasúttal is könnyen megközelíthetőek.